Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Γρήγορη Παέγια - Ισπανία



Δεν πρόκειται για τη γνήσια συνταγή της Παέγια (καθώς λείπουν αρκετά από τα συστατικά της) μοιάζει όμως στη γεύση και είναι πιο εύκολη στην προετοιμασία της.
  
Υλικά (για 2 άτομα):

1 μεγάλο φιλέτο από στήθος κοτόπουλο
200 γραμμάρια ρύζι
μια χούφτα κατεψυγμένο αρακά
μια χούφτα μικτά κατεψυγμένα θαλασσινά
1/2 πράσινη πιπεριά,
1/2 κόκκινη πιπεριά,
σαφράν
ένα κομμάτι chorizo (χοιρινό λουκάνικο)

Προετοιμασία:

1.   Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε μεγάλα κομμάτια, και το σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι. Το βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
2.   Προσθέτουμε τις πιπεριές, κομμένες σε μικρά ορθογώνια, τις σοτάρουμε ελαφρά και τις αφήνουμε μαζί με το κοτόπουλο.
3.   Στο τηγάνι προσθέτουμε λίγο λάδι και στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι.  Το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει διάφανο και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να το σκεπάσει. Ρίχνουμε και το σαφράν και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, για ένα τέταρτο της ώρας.
4.   Ξαναβάζουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο και τις πιπεριές. Προσθέτουμε τον αρακά, τα θαλασσινά και το λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες. Ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά προσθέτοντας λίγο νερό αν είναι απαραίτητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου