Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Zaalouk (Πουρές μελιτζάνας – Μαρόκο)



Χρησιμοποιείται ως συνοδευτικό για ψητά. Είναι μία εναλλακτική πρόταση για όσους αγαπούν τις μελιτζάνες αλλά θέλουν να αποφύγουν τα τηγανητά.

Υλικά (Για 3 άτομα):
3 μελιτζάνες
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
αλάτι


Προετοιμασία:

1.   Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις ξεφλουδίζουμε. Τις κόβουμε σε μικρούς κύβους και τις βάζουμε σε μια χύτρα ταχύτητας με αλάτι. Τις καλύπτουμε με νερό και τις βράζουμε 15 λεπτά.
2.   Τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε ένα βαθύ τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο. Βάζουμε τα μπαχαρικά και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα και ταυτόχρονα συνθλίβουμε με ένα πιρούνι τα κομμάτια της μελιτζάνας. Αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι την πλήρη εξάτμιση του νερού. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
3.   Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε 5 λεπτά ακόμα στη φωτιά, ανακατεύοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου