Υλικά
(για 4 άτομα)
3/4 φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου
1/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
200 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
2 κοτσάνια σέλινο, κομμένα σε διαγώνιες φέτες
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες (λευκό και πράσινο ξεχωριστά)
4 φλιτζάνια φύτρες φασολιών
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
500 ml (2 φλιτζάνια) μαγειρεμένο κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους
125 ml (1/2 φλιτζάνι), κάσιους, ψημένα και τεμαχισμένα (προαιρετικό)
Αλατοπίπερο
Προετοιμασία:
1.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ζωμό κοτόπουλου, τη σάλτσα σόγιας και το καλαμποκάλευρο. Αφήστε τα στην άκρη.
2.
Βάλτε ένα γουόκ (ή ένα βαθύ τηγάνι) σε
δυνατή φωτιά. Ρίξτε λίγο λάδι και προσθέστε τα μανιτάρια, τις πιπεριές, το σέλινο και το άσπρο μέρος των κρεμμυδιών και
αφήστε τα να ροδίσουν.
3. Προσθέστε
τις φύτρες από τα φασόλια και το σκόρδο και συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 2 λεπτά.
4. Προσθέστε
το κοτόπουλο και το ζωμό κοτόπουλου.
Αφήστε να πάρει μια βράση και χαμηλώστε τη φωτιά. Αφήστε να σιγοβράσει για περίπου
2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι
φύτρες των φασολιών. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
5. Όταν
το φαγητό θα είναι έτοιμο, στολίστε το με το πράσινο μέρος των κρεμμυδιών και
τα κάσιους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου