Υλικά (για 4 άτομα):
250 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
120 γρ. μπιζέλια
50 γρ. σπανάκι
1 άσπρο κρεμμύδι
1 λεμόνι
350 γρ. τόνου σε άλμη
20 γρ. κάπαρη
ελαιόλαδο
ξύδι
αλατοπίπερο
120 γρ. μπιζέλια
50 γρ. σπανάκι
1 άσπρο κρεμμύδι
1 λεμόνι
350 γρ. τόνου σε άλμη
20 γρ. κάπαρη
ελαιόλαδο
ξύδι
αλατοπίπερο
Προετοιμασία:
1. Βράστε το ρύζι
σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά.
Ξεπλύνετε και στραγγίστε.
2. Βράστε τα μπιζέλια για 10 λεπτά και στραγγίστε τα.
3. Αφαιρέστε το ξύσμα από το λεμόνι. Κόψτε το σε πολύ λεπτές λωρίδες και αφήστε το στην άκρη.
4. Στύψτε το λεμόνι σε ένα μπολ. Προσθέστε το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι, και το ελαιόλαδο. Χτυπήστε τα καλά ώστε να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε την κάπαρη και ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
5. Πλύνετε και στεγνώστε το σπανάκι.
6. Στραγγίστε τον τόνο και χωρίστε τον σε κομματάκια.
7. Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα μπολ. Ρίξτε μέσα τον τόνο και τα μπιζέλια και ανακατέψτε καλά. Μετά ρίξτε μέσα και το μείγμα ξύδι, λεμόνι, ελαιόλαδο που ετοιμάσατε νωρίτερα.
8. Πάρτε τα φύλλα σπανακιού και τοποθετήστε τα στο κάτω μέρος των πιάτων. Τοποθετήστε
από πάνω τη σαλάτα και πασπαλίστε με ξύσμα
λεμονιού.
9. Σερβίρετε τη σαλάτα κρύα.
9. Σερβίρετε τη σαλάτα κρύα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου