Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Kefta – Μαρόκο



Στο Μαρόκο αυτό το φαγητό ονομάζεται «το πιάτο του εργένη» γιατί είναι γρήγορο να γίνει και δεν χρειάζονται ιδιαίτερα υλικά. Για περισσότερη ευκολία, μπορούμε, αντί να φτιάξουμε εμείς οι ίδιοι τα κεφτεδάκια, να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα κατεψυγμένα.

Υλικά (Για 4 άτομα):

400 γρ κιμά μοσχάρι
4 αυγά
4 ντομάτες
1 κρεμμύδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι


Προετοιμασία:

1.   Ανακατέψτε τον κιμά με 1/4 του κρεμμυδιού ψιλοκομμένο και το μισό  ματσάκι μαϊντανό. Προσθέστε την πάπρικα, το κύμινο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατέψτε τα όλα μαζί. Στη συνέχεια να σχηματίστε στρογγυλά κεφτεδάκια  και αφήστε τα στην άκρη.

2.   Βάλτε τις ντομάτες σε καυτό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και μετά ξεφλουδίστε τις και ψιλοκόψτε τις. Σε ένα πυρέξ βάλτε τις ντομάτες, το υπόλοιπο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (μπορείτε επίσης να το περάσετε στον τρίφτη), τον υπόλοιπο μαϊντανό ψιλοκομμένο, το υπόλοιπο αλάτι, το πιπέρι και το λάδι.

3.   Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 5 έως 10 λεπτά, προσθέτοντας 1/2 φλιτζάνι νερό αν οι ντομάτες δεν είναι αρκετά ζουμερές.

4.   Στη συνέχεια προσθέστε τα κεφτεδάκια και μαγειρέψτε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

5.    Ρίξτε τα αυγά στο πυρέξ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (όπως τα αυγά μάτια) και αφήστε να σιγοβράσουν για 2 λεπτά. Αμέσως μετά βγάλτε το πυρέξ από τη φωτιά και αφήστε τα αυγά να ψηθούν από τη θερμότητα που ήδη υπάρχει.

6.   Αν χρειάζεται ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι. Σερβίρεται ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου