Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Κεφτεδάκια με αρακά – Ιταλία




Υλικά (για 14 κεφτεδάκια):


650 g μικτού κιμά
1 λουκάνικο
400 γρ. κατεψυγμένο αρακά (αν έχετε τη δυνατότητα χρησιμοποιήστε νωπό)
½ μπουκάλι σάλτσα ντομάτας πασάτα
1 ποτήρι νερό
λάδι, αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία:

1.   Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το λουκάνικο ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι.  Ανακατεύουμε καλά ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Στη συνέχεια πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος λίγο μικρότερα από ένα αυγό και τα αφήνουμε στην άκρη.

2.   Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι, τον αρακά, τη σάλτσα ντομάτας και ένα ποτήρι νερό. Προσθέτουμε το αλάτι και τα βάζουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.

3.   Μετά τα ρίχνουμε σε ένα ταψί και από πάνω τοποθετούμε τα κεφτεδάκια. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 ° για άλλα 15με 20 λεπτά.

4.   Σερβίρονται ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου