Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Niku Jaga (Βραστό κρέας με πατάτες - Ιαπωνία)



Ένα δημοφιλές φαγητό της Ιαπωνίας που καταναλώνεται κυρίως το χειμώνα.

Υλικά (για 2 άτομα):
300
γρ. κρέας μοσχάρι (ή χοιρινό), ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια
3 καρότα
5 πατάτες
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σάκε (κρασί από ρύζι)
1κύβο ζωμό βοδινού
Λίγο λάδι
Αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία:

1.   Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κομμάτια.

2.   Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ροδίζουμε το κρέας, προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τη ζάχαρη. Αναμιγνύουμε καλά.

3.  Αραιώνουμε τον κύβο βοδινού σε 1/10 του λίτρου ζεστό νερό και το ρίχνουμε στο κρέας με τα λαχανικά. Αφήνουμε να πάρουν βράση και προσθέτουμε το σάκε και τη σάλτσα σόγιας. Ξαφρίζουμε με ένα κουτάλι, εάν είναι απαραίτητο.

4.   Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, προσθέτουμε λιγότερη ή περισσότερη ζάχαρη.

5.   Σερβίρουμε με πράσινα φασόλια τα οποία όμως θα πρέπει να είναι τραγανά. Αν δεν μπορέσουμε να βρούμε σάκε, το αντικαθιστούμε με ένα λευκό ξηρό κρασί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου