Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Buuz (Μογγολικά ραβιόλια)




Υλικά (για 8 άτομα):
2 μεγάλα κρεμμύδια
700 γρ. αλεύρι
1 κιλό κιμά (μοσχάρι ή αρνί)
μια πρέζα αλάτι
3 ή 4 σκελίδες σκόρδο
νερό

Υλικά για τη σως:
200 γρ. λευκό τυρί
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά της σούπας κύμινο σε σκόνη
Αρωματικά (φύλλα κύμινο, κόλιανδρο, κανέλα) ψιλοκομμένα

Προετοιμασία της ζύμης;
Ρίχνουμε λίγο αλάτι σε ζεστό νερό.
Ρίχνουμε λίγο - λίγο το νερό μέσα  στο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε μια απαλή και λεία ζύμη.
Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 3 λεπτά.
Δουλεύουμε τη ζύμη ξανά και την κόβουμε σε κομμάτια (μικρά, μεσαία ή μεγάλα, ανάλογα με τα γούστα μας).
Με τα κομμάτια φτιάχνουμε μπάλες και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν σε ένα μπολ.
Τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Τα παίρνουμε ένα-ένα και τα πιέζουμε με ένα πλάστη ώστε να γίνουν κύκλοι.

Προετοιμασία τη γέμισης:
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Αναμιγνύουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και λίγο νερό για να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
Αφήνουμε τη γέμιση να ξεκουραστεί για 25 λεπτά και να αναμιχτούν τα αρώματα.

Προετοιμασία των Buuz:
Παίρνουμε λίγο κιμά και τον τοποθετούμε στο κέντρο των κύκλων από ζύμη που φτιάξαμε προηγουμένως. Με τα δάχτυλά μας πιέζουμε τις άκρες ώστε να κλείσουν..
Τα Buuz μπορεί να έχουν στρογγυλό σχήμα με ένα μικρό άνοιγμα στο κέντρο, ή μπορεί να είναι εντελώς κλειστά.


Προετοιμασία της σως;
Παίρνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη σκόνη κύμινο, τα αρωματικά και το τυρί και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ.
Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με τα γούστα μας.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Ψήσιμο των ραβιολιών:
Τα ψήνουμε αποκλειστικά στον ατμό.
Βουτάμε τα ραβιόλια σε λάδι και τα τοποθετούμε σε έναν ατμομάγειρα. Τα ραβιόλια δεν θα πρέπει να ακουμπάνε μεταξύ τους κατά το μαγείρεμα.Τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Στο τέλος του ψησίματος αφαιρούμε το καπάκι και κάνουμε αέρα π.χ. με μία βεντάλια. Αυτό θα δώσει μια γυαλάδα στα ραβιόλια.












Τα σερβίρουμε ζεστά με τη σως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου