2 φέτες ψωμί κομμένο σε μικρά
κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αυγό
ελαιόλαδο
2 μεγάλες ντομάτες
2 μεγάλες ντομάτες
κύμινο σε σκόνη
200 γρ. πατάτας
2 κουταλιές σούπας γάλα
50 γρ. τριμμένο τυρί
αλάτι
πιπέρι
Προετοιμασία:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 ° C.
Προετοιμασία:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 ° C.
2. Σε
ένα μπολ, ανακατεύουμε το κρέας,
το ψωμί, ολόκληρο το αυγό, το κρεμμύδι
και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε μια πρέζα
κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να
γίνει ομοιογενές.
3. Σχηματίζουμε
κεφτεδάκια στο μέγεθος ενός αυγού
και δημιουργούμε μια κοιλότητα στο
κέντρο (για να το πετύχουμε πιο εύκολα, χρησιμοποιούμε τον πάτο
ενός μικρού ποτηριού). Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε ένα
ταψί και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
4. Τα
βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.
5. Καθαρίζουμε τις πατάτες
και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα για 15
λεπτά. Τις συνθλίβουμε με ένα πιρούνι και παράλληλα
προσθέτουμε το γάλα και το τριμμένο τυρί ώστε να γίνουν πουρές.
6. Τοποθετούμε
τον πουρέ στην κοιλότητα του κάθε κεφτέ.
Ψήνουμε για 5 λεπτά
μέχρι ο πουρές να ροδίσει ελαφρά
7. Κόβουμε
τις ντομάτες σε μικρούς κύβους. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι. Τα βράζουμε μέχρι να αποκτήσουμε μία ομοιογενή σάλτσα.
8. Σερβίρουμε τοποθετώντας σε κάθε πιάτο ένα στρώμα από σάλτσα και από πάνω τα κεφτεδάκια
με πουρέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου