Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Blanquette de veau (Μοσχάρι σε λευκή σάλτσα - Γαλλία)


Υλικά (για 4 άτομα):

1 κιλό κρέας κομμένο σε κύβους
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
1 κύβο ζωμό λαχανικών
2 ή 3 καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μικρό κουτί μανιτάρια κομμένα
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
Χυμό λεμόνι
1 κρόκο αυγού
Αλεύρι
¼ του λίτρου λευκό κρασί
Βούτυρο

Προετοιμασία:


1.   Τσιγαρίζουμε το κρέας σε βούτυρο μέχρι τα κομμάτια να ροδίσουν ελαφρά. Πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι.

2.   Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε 2 ή 3 φλιτζάνια νερό και ανακατεύουμε ξανά.

3.   Προσθέτουμε τους 2 κύβους ζωμού. Προσθέτουμε το κρασί και σκεπάζουμε με νερό.

4.   Κόβουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια σε φέτες, στη συνέχεια, προσθέτουμε και τα μανιτάρια.

5.   Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου 1 ½ με 2 ώρες ανακατεύοντας τακτικά. Εάν είναι απαραίτητο, ξαναπροσθέτουμε νερό.

6.   Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, τον κρόκο του αυγού και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε αυτό το μίγμα στο κρέας όταν αυτό θα έχει βράσει. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Το συνοδεύουμε με ρύζι.


Συνταγές από Ιταλία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου