Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Chili con carne (Τσίλι κον κάρνε - Μεξικό)



Η γνήσια συνταγή 

Υλικά (για 4 άτομα):
1 κιλό σπάλα από μοσχάρι
1 κιλό κρεμμύδια
1 κουτί των  500 γρ. ξηρά κόκκινα φασόλια
3 καυτερές πιπεριές
1 μεγάλο κουτί καλαμπόκι
2 κουτιά ντομάτες ξεφλουδισμένες
Καρφάκια γαρύφαλλο
Λάδι ελιάς
Άσπρο, ξηρό κρασί

 

Προετοιμασία :

 1.   Αφήνουμε τα φασόλια να μουλιάσουν για  τουλάχιστον μια νύχτα. Όταν γίνει αυτό, πετάμε το νερό του μουλιάσματος και ξεπλένουμε τα φασόλια 3 φορές το λιγότερο.

2.   Βράζουμε τα φασόλια (μαζί με ένα μεγάλο κρεμμύδι στο οποίο έχουμε καρφώσει δυο γαρίφαλα) μέχρι να αποκτήσουν την υφή του βρασμένου κάστανου. Δεν πρέπει να βράσουν πολύ και να αρχίσουν να σκάνε γιατί θα τα βράσουμε και στη συνέχεια. Αφού βράσουν τα βάζετε στην άκρη.

3.   Τσιγαρίζουμε τις πιπεριές σε ελαιόλαδο. Πρέπει οι πιπεριές να είναι
σχεδόν καμένες. Μετά τις πετάμε και κρατάμε μόνο το λάδι.

4.   
Τσιγαρίζουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά με αυτό το λάδι.

5.   
Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο ίδιο λάδι (αν χρειαστεί, μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλο) μέχρι να πάρουν χρώμα. Αν θέλετε μπορείτε να τα σβήσετε με λίγο λευκό, ξηρό κρασί.

6.   
Όταν είναι έτοιμα τα κρεμμύδια, ρίχνουμε μέσα τα δύο κουτιά ξεφλουδισμένες τομάτες. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και πελτέ. Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα και αλατίζουμε.

7.   
Προσθέτουμε το κρέας και τα φασόλια.

8.   
Αφήνουμε να σιγοβράσει για δύο ώρες περίπου. Λίγο πριν να είναι έτοιμο προσθέτουμε το καλαμπόκι. Αφήνουμε να βράσει άλλα 10 λεπτά.

9.   Για να το σερβίρουμε μπορούμε να ρίξουμε από πάνω τριμμένο τυρί και κρεμμύδια κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες. Αν θέλουμε προσθέτουμε και ταμπάσκο.

Συμβουλή :
Πρέπει να αποφεύγουμε το τσίλι που γίνεται με κιμά. Όσο περισσότερο βράζει το τσίλι, τόσο καλύτερο είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου