Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Brunch (Αυγά χτυπητά με μπέικον - Η.Π.Α.)


Υλικά (για 3 άτομα):

10 φέτες μπέικον
3 φέτες ζαμπόν
4-6 αυγά
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
φρέσκα μυρωδικά (προαιρετικό)


Προετοιμασία:

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζετε τις φέτες μπέικον ανά δύο. Τις γυρίζετε τακτικά με ένα πιρούνι. Βγάλτε τις από το τηγάνι όταν το μέγεθός τους μειωθεί  και έχουν την εμφάνιση της δαντέλας. Βάλτε τις σε απορροφητικό χαρτί για να απομακρυνθεί η περίσσεια λίγδα.

Χαμηλώστε τη φωτιά, και ξαναβάλτε λάδι στο τηγάνι (ή, αν προτιμάτε, πλύντε το και μετά ξαναβάλτε λάδι).

Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ: Ανάλογα με τα επίπεδα της χοληστερόλης σας  αποφασίζετε πόσα αυγά θα χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό των αυγών και να τα ανακατέψετε με κρέμα γάλακτος. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια ρίξτε τα αυγά στο τηγάνι. Αν θέλετε να προσθέσετε μερικά φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Μόλις η ομελέτα αρχίσει να πήζει, ανακατέψτε με μια σπάτουλα, συνεχώς. Αφαιρέστε τη από τη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, και τοποθετήστε τα αυγά σε ένα πιάτο μαζί με το μπέικον.

Σερβίρετε με φέτες ζαμπόν κομμένες στη μέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου