Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Vatrushki (Μικρές στρογγυλές πίτσες - Ρωσία)

Υλικά:
500 γρ. ζύμη με μαγιά ή σφολιάτα
250 γρ. φρέσκο τυρί
2 κρόκους αυγών
Βανίλια
2 με 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας φρέσκια κρέμα
1 χτυπημένο αυγό

 

 

 

Προετοιμασία:
Φτιάξτε ροδέλες με τη ζύμη, διαμέτρου 7-10 εκατοστά και πάχος 5-7 χιλιοστά. Βάλτε τις στο ταψί του φούρνου για να φουσκώσει η ζύμη. Όταν η ζύμη φτάσει στο 1,5 εκατοστό πάχος, πάρτε ένα ποτήρι, και με τον πάτο του πιέστε τη ζύμη ώστε να δημιουργηθεί ένα βαθούλωμα (η διάμετρος του ποτηριού θα πρέπει να είναι μικρότερη από αυτή του ζυμαριού).

Μέσα σ’αυτό το βαθούλωμα βάλτε το τυρί ανακατεμένο με τα υπόλοιπα υλικά και από πάνω μια μικρή στρώση χτυπημένο αυγό.

Ψήστε το στους 170°C για είκοσι περίπου λεπτά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου