Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Macarons au chocolat (Αμυγδαλωτά με σοκολάτα - Γαλλία)


Υλικά για 6 άτομα :

3 ασπράδια αυγού
200 ζάχαρη άχνη
125 αμύγδαλα σε σκόνη
30 γρ. ζάχαρη
15 γρ. μαύρο κακάο σε σκόνη
120 γρ μαύρη σοκολάτα
80 γρ. βούτυρο
30 γρ. κρέμα γάλακτος
κόκκινη χρωστική ουσία για τρόφιμα


Προετοιμασία:
1.   Κοσκινίστε το κακάο, τη ζάχαρη άχνη και τα αμύγδαλα μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ.
2.   Χτυπήστε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και ρίξτε μια κουταλιά ζάχαρη. Όταν θα αρχίσει να σφίγγει ρίξτε και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατέψτε πολύ γρήγορα. Τα ασπράδια θα πρέπει να κολλάνε όταν βγάζετε το χτυπητήρι. Προσθέστε στη συνέχεια 20 σταγόνες χρωστικής ουσίας και ανακατέψτε καλά.

3. Πασπαλίστε τη σκόνη (κακάο, ζάχαρη, αμύγδαλα) μέσα στα ασπράδια και ανακατέψτε με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να αποκτήσει μια λεία και απαλή υφή.

4.   Στο ταψί του φούρνου απλώστε μια λαδόκολλα. Με ένα χωνί ζαχαροπλαστικής φτιάξτε μικρούς τρούλους των τριών εκατοστών πάνω στο ταψί. Θα πρέπει να αφήσετε λίγο χώρο ανάμεσα στα αμυγδαλωτά γιατί με το ψήσιμο θα απλώσουν. Αφήστε τα 30 με 45 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν κρούστα. Βάλτε το ταψί με τα αμυγδαλωτά πάνω σε δύο άλλα όμοια ταψιά. Ψήστε τα για 10 λεπτά στους 150°C. Βάλτε μια ξύλινη κουτάλα στην πόρτα του φούρνου ώστε να μην κλείνει εντελώς.
5.   Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ετοιμάστε τη γέμιση:
Λιώστε σε σιγανή φωτιά τη σοκολάτα, το βούτυρο και την κρέμα. Ανακατέψτε καλά. Αφήστε να κρυώσει και χτυπήστε τη μέχρι να ομογενοποιηθεί.

6.   Βγάλτε από τον φούρνο τα ταψιά και αφήστε τα να κρυώσουν μερικά λεπτά. Έπειτα ρίξτε λίγο νερό κάτω από τη λαδόκολλα. Μετά από ένα περίπου λεπτό, τα αμυγδαλωτά θα ξεκολλάνε εύκολα. Αφήστε τα να στεγνώσουν και να κρυώσουν μέσα σε ένα πιάτο.
7.   Πάρτε τα αμυγδαλωτά ανά δύο και τα ενώνετε μεταξύ τους με τη γέμιση της σοκολάτας.

Προσοχή: είναι απαραίτητο να αφήσετε τα αμυγδαλωτά να αποκτήσουν κρούστα πριν τα ψήσετε, αλλιώς δεν θα φουσκώσουν αρκετά και θα σκάσουν στην επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου