Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Κοτόπουλο Tandoori - Ινδία


Υλικά (για 4 άτομα):

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες απ’ το οποίο αφαιρούμε την πέτσα και το λίπος
1/2 κύπελο γιαούρτι πλήρες
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
1 κουταλιά του γλυκού κόλιαντρο σε σκόνη
1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν
1/4 κουταλιά του γλυκού κάρδαμο
1/4 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
1/4 κουταλιά του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
φυτικό λάδι
Φρέσκα κλωνάρια κόλιαντρο για γαρνίρισμα
Φέτες αγγουριού, κόκκινο κρεμμύδι, ντομάτα και λεμόνι, για το γαρνίρισμα
 
Προετοιμασία:

Τσιμπήστε τη σάρκα του κοτόπουλου παντού με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό μαχαίρι, κάντε εγκοπές στη σάρκα για να επιτρέψει τη μαρινάδα να διεισδύσει. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο, ρηχό πιάτο.

Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το τζίντζερ, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το κόκκινο πιπέρι, το κάρδαμο, το γαρύφαλλο, το μαύρο πιπέρι και το αλάτι. Ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθεί καλά, τότε ρίξτε το μίγμα πάνω από το κοτόπουλο και τρίψτε το στη σάρκα, γυρίζοντας το κοτόπουλο αρκετές φορές. Καλύψτε το και βάλτε το στο ψυγείο 8 ώρες ή όλη τη νύχτα. (Μην μαριναριστούν για περισσότερο από 2 ημέρες.) Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από το μαγείρεμα.

Το κοτόπουλο μπορεί να ψηθεί στη σχάρα ή στο φούρνο. Βγάλτε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα, τινάζοντάς το  ελαφρά για να απομακρύνετε την περίσσεια μαρινάδα, και αλείψτε το με λάδι. Τοποθετήστε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μια καλά λαδωμένη σχάρα (ή στο ταψί του φούρνου) Ψήστε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η σάρκα. Φροντίστε να το γυρίζετε από όλες τις πλευρές.

Σερβίρετε με κλωναράκια κόλιανδρο και φέτες αγγούρι, κρεμμύδι, ντομάτα και λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου