Υλικά (για 6 άτομα) :
800 γρ. πατάτες
6 αυγά
1 μια κονσέρβα τόνο σε λάδι 200 ml
10 αγγουράκια τουρσί
20 μαύρες ελιές
5 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
6 αυγά
1 μια κονσέρβα τόνο σε λάδι 200 ml
10 αγγουράκια τουρσί
20 μαύρες ελιές
5 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
αλάτι
και πιπέρι
Προετοιμασία:
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις
βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Βράζουμε τα αυγά σφιχτά, τα καθαρίζουμε και μετά τα αφήνουμε
να κρυώσουν.
Κόβουμε τα αγγουράκια και τις ελιές σε πολύ μικρούς κύβους.
Συνθλίβουμε τις πατάτες με το πιρούνι, προσθέτουμε τα σφιχτά
αυγά κομμένα σε μικρά κομμάτια (κρατάμε δυο κρόκους για διακόσμηση), τα αγγουράκια,
τις ελιές και τον τόνο.
Προσθέτουμε τρεις μεγάλες κουταλιές μαγιονέζα. Αλατοπιπερώνουμε
και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε το μείγμα απλωμένο σε μια πιατέλα και ρίχνουμε
από πάνω δυο κουταλιές μαγιονέζα. Ρίχνουμε από πάνω και τους δύο κρόκους αυγών που
κρατήσαμε, τριμμένους σε χοντρά κομμάτια.
Τοποθετούμε στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου