Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Pirojki (Πιροσκί - Ρωσία)

Υπάρχουν αμέτρητες ποικιλίες των πιροσκί: ανοικτά ή κλειστά, μικρά ή μεγάλα, στρογγυλά ή τετράγωνα, ψητά ή τηγανητά, γλυκά ή αλμυρά. Τα πιο διαφορετικά συστατικά μπορούν να μπουν στην γέμιση.

Υλικά:
- 20 g μαγιά
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 12 cl γάλα
- 15 ml λάδι
- 500 γρ αλεύρι
- Βούτυρο και αλεύρι για το ψήσιμο
- 1 λάχανο μέτρια, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 βραστά αυγά ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
- 125 g αλατισμένο βούτυρο, κομμένο σε κύβους

Προετοιμασία:

1. Αναμίξτε τη μαγιά σε ένα μπολ με το αλάτι και το γάλα, προσθέστε το λάδι και το αλεύρι και ζυμώστε λίγα λεπτά.

2. Ρίξτε το λάχανο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό και  αφήστε το να βράσει 10 λεπτά.

3. Στραγγίστε το και πιέστε το με ένα ύφασμα.

4. Ζεστάνετε  το λάδι σε ένα τηγάνι και ρίξτε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.

5. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το λάχανο, τα κρεμμύδια, τα αυγά και τον άνηθο. Αμέσως προσθέστε το βούτυρο.

6. Απλώστε τη ζύμη ώστε να έχει πάχος 2 με 3 χιλιοστά. Κόψτε τη σε κυκλικά κομμάτια, διαμέτρου 10 ως 15 εκατοστά το καθένα.  Προσθέστε λίγη γέμιση μέσα σε κάθε κομμάτι της ζύμης, διπλώστε τη και πιέστε στις άκρες για να κολλήσει. Τοποθετήστε τα πιροσκί σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και βάλτε το στο φούρνο στους 250 ° C για 5 έως 7 λεπτά. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους  210 ° C και αφήστε να ψηθούν για άλλα 5-7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Τα πιροσκί γίνονται επίσης τηγανητά. Μπορείτε εύκολα να τα διατηρήσετε στο ψυγείο. Μπορείτε επίσης, αντί να φτιάξετε εσείς τη ζύμη, να χρησιμοποιήσετε σφολιάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου