Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Πατατόπιτα - Ιταλία


Υλικά (3 άτομα):

250 γρ. πατάτες
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
70 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
20 γρ. βούτυρο
αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία:
1.   Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό.
2.   Τις καθαρίζουμε όσο είναι ακόμα ζεστές και τις συνθλίβουμε να γίνουν πουρές.
3.   Βάζουμε τον πουρέ σε μία τερίνα και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
4.   Προσθέτουμε τα αυγά και το βούτυρο και, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε το αλεύρι και την παρμεζάνα.
5.   Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα.
6.   Ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 20 με 25 λεπτά.
7.   Τη σερβίρουμε ζεστή σε μια μεγάλη πιατέλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου