Υλικά
3 ώριμες μπανάνες
70 γρ. βούτυρο
200 γρ. φαρίνα
200 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά (χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους)
1 κουταλάκι
του γλυκού μαγιά
Προετοιμασία
Λιώνετε
το βούτυρο και το ανακατεύετε με τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσετε ένα κρεμώδες μείγμα.
Προσθέστε
τους κρόκους των αυγών και χτυπήστε τα όλα μαζί.
Προσθέστε
το αλεύρι και στη συνέχεια τις μπανάνες πολτοποιημένες, το γάλα και τη μαγιά.
Ανακατέψτε όλα μαζί μέχρι η ζύμη να γίνει ομογενοποιημένη.
Στο
τέλος προσθέτετε τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα σε μαρέγκα.
Αδειάστε
τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψί, βουτυρωμένο και αλευρωμένο.
Προθερμάνετε
τον φούρνο στους 220°C και ψήστε το κέικ περίπου 25 λεπτά. Κάντε το τεστ με το
μαχαίρι: Βυθίστε τη λάμα του μαχαιριού μέσα στο γλυκό και αν η ζύμη δεν κολλάει
πάνω της τότε είναι ψημένο. Ειδάλλως αφήστε το να
ψηθεί λίγο ακόμα.
Παρατηρήσεις
Μπορείτε επίσης να βάλετε στο γλυκό κανέλα και σταφίδες.
Αυτό εξαρτάται από τα γούστα σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου