Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Quiche Lorraine (Κις Λορέν - Γαλλία)

Υλικά (για 4 άτομα)


Για τη ζύμη
200 γρ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
αλάτι
½ ποτήρι νερό ή γάλα

Για τη γέμιση
3 αυγά
200 γρ. μπέικον
100 γρ. τυρί έμενταλ τριμμένο (προαιρετικά)
200 cl κρέμα γάλακτος
μοσχοκάρυδο
πιπέρι

Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
1.   Φτιάξτε μια λακκούβα στο κέντρο του αλευριού και ρίξτε μέσα το αλάτι και το βούτυρο.
2.   Ανακατέψτε  τα με το χέρι και προσθέστε το νερό ή το γάλα. Ζυμώστε μέχρι να φτιάξετε μια ομογενή ζύμη.
3.   Τυλίξτε την με μία μεμβράνη για τρόφιμα και αφήστε την στο ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά.
4.   Στη συνέχεια πλάθετε τη ζύμη πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και την τοποθετείτε μέσα σε μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 24 εκατοστών. Πιέστε τη με τα δάχτυλα και τρυπήστε τη στη βάση της με ένα πιρούνι.

Για τη γέμιση:
1.   Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 οC .
2.   Κόψτε το μπέικον σε μικρούς κύβους και τσιγαρίστε το σε ένα τηγάνι χωρίς να προσθέσετε λάδι ή άλλη λιπαρή ουσία.
3.   Τοποθετήστε το μπέικον στη βάση της ζύμης πατώντας ελαφρά για να κολλήσουν με τη ζύμη.
4.   Σε μια σαλατιέρα χτυπήστε τα αυγά και την κρέμα.
5.   Προσθέστε πιπέρι και μοσχοκάρυδο (όχι αλάτι γιατί το μπέικον έχει ήδη).
6.   Αδειάστε το μείγμα πάνω από το μπέικον και ρίξτε από πάνω το τυρί.
7.   Ψήστε για περίπου 30 λεπτά.
8.   Σερβίρεται ζεστή με συνοδεία πράσινης σαλάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου