Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Farikal (Αρνί με λάχανο - Νορβηγία)




Υλικά (για 4 άτομα)
250γρ αρνί κομμένο σε κομμάτια
1 λάχανο κομμένο σε φέτες
½ λίτρο νερό
1 ½ κουταλιά της σούπας μπαχάρι
 αλάτι

Προετοιμασία:


1.   Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε ένα στρώμα του αρνιού στο κάτω μέρος της. Από πάνω απλώνουμε μια στρώση λάχανο. Συνεχίζουμε έτσι έως ότου όλα τελειώσουν όλα τα υλικά.
2.   Βάζουμε τους κόκκους πιπεριού σε ένα μικρό βαμβακερό σακουλάκι και το τοποθετούμε στη μέση της κατσαρόλας.  Ρίχνουμε  νερό από  πάνω για να καλυφθούν τα υλικά.
3.   Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 2 ώρες. Αφαιρούμε το πιπέρι πριν το σερβίρουμε.
4.   Μπορούμε να το συνοδέψουμε με πατάτες και να ρίξουμε από πάνω ψιλοκομμένο μαιντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου