Υλικά (για 8 άτομα):
500γρ. κολοκύθα
1 ζύμη για αλμυρές τάρτες
3 αυγά
200g ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 πρέζα αλάτι
Προετοιμασία:
Ξεκινήστε με το πιο κουραστικό μέρος: μαγειρέψτε τον ατμό κολοκύθα, στραγγίστε τη και βγάλτε σάρκα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Βάλτε τη ζύμη σε ένα ταψί και απλώστε τη ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά. Ψήστε τη μόνη της για 15 περίπου λεπτά.
Βάλτε τη κολοκύθα σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τη μέχρι να γίνει πουρές. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με 120 γρ. ζάχαρη, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Προσθέστε το μισό λιωμένο βούτυρο και τον πουρέ κολοκύθας. Χτυπήστε καλά μέχρι να έχετε ένα ομογενές μίγμα.
Ρίξτε το μείγμα πάνω από τη βάση της ζύμης και πασπαλίστε με την υπόλοιπη ζάχαρη και το υπόλοιπο μισό λιωμένο βούτυρο. Ψήστε για περίπου 45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου