Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Κοτόπουλο Bahia - Βραζιλία


Υλικά (για 6 άτομα)

1 κοτόπουλο μετρίου μεγέθους
500 γρ. φρέσκες τομάτες
2 πράσινες πιπεριές
λίγα μικρά κρεμμύδια
50 γρ. βούτυρο
250 γρ. αρακά
1 δέκατο του λίτρου λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνη
θυμάρι φρέσκο
3 λεμόνια
μαϊντανός, άνηθο
αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία

Κόψτε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
Βάλτε το σε μία μαρινάδα από το  χυμό των λεμονιών, τα σκόρδα ψιλοκομμένα, τα φύλλα δάφνης θρυμματισμένα και δυο κλαδάκια από φρέσκο θυμάρι.  Ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Αφήστε το στο ψυγείο για δύο ώρες.
Ξεφλουδίστε τις τομάτες, αφαιρέστε τα σπόρια και κόψτε τις σε μεγάλους κύβους.
Πλύνετε τις πιπεριές, αφαιρέστε τα σπόρια και κόψτε τις σε ροδέλες.
Βράστε ξεχωριστά τον αρακά ξεφλουδισμένο. Κρατήστε τον στην άκρη.
Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και τα αρωματικά.
Σκουπίστε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τσιγαρίστε τα σε μαργαρίνη. Προσθέστε τις ντομάτες, τις πράσινες πιπεριές, τα κρεμμύδια, τα αρωματικά και το κρασί.
Αφήστε τα να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά.
10 λεπτά πριν από το τέλος του βρασίματος, προσθέστε τον αρακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου