Υλικά
500 γρ. αρνίσιο συκώτι κομμένο
σε μικρούς κύβους
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
2 κουταλιές της σούπας σταφίδες
¼ φλιτζάνι αμύγδαλα ψημένα και
ξεφλουδισμένα
1 κουταλιά του καφέ κανέλα τριμμένη
3 κύβους ζωμό
4 ½ φλιτζάνια νερό
Προετοιμασία
1. Ζεσταίνετε το φυτικό λάδι σε μια μεγάλη
κατσαρόλα, προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζετε σε μέτρια φωτιά για 6-7 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
2.
Προσθέτετε το σκόρδο και το αρνίσιο συκώτι.
Τα ψήνετε ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι το συκώτι να ψηθεί.
3. Προσθέτετε τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, την
σκόνη κανέλας, τους κύβους ζωμού και το ρύζι.
4. Ανακατεύετε για 1 λεπτό. Έπειτα προσθέτετε το νερό και περιμένετε
μέχρι να αρχίσει να βράζει, ανακατεύοντας περιστασιακά. Στη συνέχεια χαμηλώνετε
τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά, μέχρι
το ρύζι να είναι έτοιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου