Tonkatsu (Χοιρινό πανέ)
Υλικά (για 2 άτομα):
2 χοιρινά παϊδάκια χωρίς κόκαλο
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 αυγό
panko (είδος τριμμένης φρυγανιάς)
1/4 λάχανο
αλάτι, πιπέρι, λάδι
σως okonomi (ή σόγια, ή μπάρμπεκιου)
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 αυγό
panko (είδος τριμμένης φρυγανιάς)
1/4 λάχανο
αλάτι, πιπέρι, λάδι
σως okonomi (ή σόγια, ή μπάρμπεκιου)
Προετοιμασία:
Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το βάζουμε
σε πολύ κρύο νερό, περίπου για δέκα λεπτά (όσο δηλαδή χρειάζεται να προετοιμάσουμε
το φαγητό).
Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι
σε μέτρια φωτιά. Σε τρία διαφορετικά σκεύη, βάζουμε στο ένα το αλεύρι, στο άλλο
το αυγό και στο τρίτο την τριμμένη φρυγανιά.
Παίρνουμε τα χοιρινά παϊδάκια και κάνουμε
μικρές τομές ανάμεσα στη σάρκα και στο λίπος. Έτσι θα αποφύγουμε να κυρτώσει το κρέας κατά το μαγείρεμα.
Αλείφουμε τα παϊδάκια πρώτα με αλεύρι
(τα τινάζουμε να φύγει το περίσσιο), έπειτα με αυγό και μετά με φρυγανιά. Τα βάζουμε
στο τηγάνι και τα ψήνουμε περίπου 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Όταν πάρουν χρώμα
και από τις δύο πλευρές, μπορούμε να δυναμώσουμε τη φωτιά για να αποκτήσουν μια
πιο καλή κρούστα.
Τοποθετούμε τα παϊδάκια σε
απορροφητικό χαρτί. Στραγγίζουμε το λάχανο και το βάζουμε στο πιάτο.
Καθώς στην Ιαπωνία τρώνε με ξυλάκια, κόβουμε το tonkatsu σε μικρά κομμάτια. Τοποθετούμε το κρέας μέσα στο πιάτο και σερβίρουμε με τη σως (μπορούμε να τη ρίξουμε πάνω στο κρέας ή να τη σερβίρουμε ξεχωριστά).
Συνταγές από Κίνα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου