Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Punjene Paprike (Γεμιστές πιπεριές - Σερβία)



Υλικά:
10 πιπεριές
2 ντομάτες πολύ ώριμες
850 γρ. κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος και χοιρινός)
4 κρεμμύδια
1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
200γρ. ρύζι
150 ml λάδι
αλεύρι
χυμό ντομάτας
πιπέρι
αλάτι

Προετοιμασία:
1. Κόβετε πολύ ψιλά τα κρεμμύδια.
2. Σ’ ένα τηγάνι ζεστάνετε150 ml και τσιγαρίστε πρώτα τα κρεμμύδια, έπειτα προσθέστε τον κιμά και αφήστε να βράσει ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε λίγο νερό.
3. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Βράστε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε το ρύζι.
4. Πλύνετε τις πιπεριές, κόψτε το κοτσάνι, και αδειάστε τις.
Πλύνετε τις ντομάτες και κόψτε τις σε λεπτές ροδέλες. Γεμίστε τις πιπεριές με τη γέμιση κιμά και ρύζι και σκεπάστε κάθε πιπεριά με μια ροδέλα ντομάτας.
5. Σε μία κατσαρόλα βάλτε λίγο λάδι και αλεύρι. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Έπειτα προσθέστε χυμό ντομάτας και βάλτε μέσα τις πιπεριές. Προσθέστε νερό για να μην είναι πολύ πηχτή η σάλτσα και αφήστε τα να βράσουν. Οι πιπεριές θα είναι έτοιμες σε 30 περίπου λεπτά.
6. Σερβίρουμε τις πιπεριές ζεστές με λίγο ζωμό . Μπορούμε να τις συνοδέψουμε με γιαούρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου