Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Taralli (Ελαφριά κουλουράκια - Ιταλία)

Ελαφριά μπισκότα, χωρίς λιπαρές ουσίες, ιδανικά για πρωινό.

Υλικά  (8 άτομα):
 
1 κιλό φαρίνα
300 γρ. ζάχαρη
2 σακουλάκια μαγιά
6 αυγά
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ξύσμα από ένα λεμόνι
λίγο γάλα, αν χρειαστεί για τη ζύμη



Προετοιμασία:
1.   Πάνω στην επιφάνεια εργασίας τοποθετούμε τη φαρίνα ανακατεμένη με τη μαγιά.
2.   Δημιουργούμε μια τρύπα στη μέση και ρίχνουμε τα αυγά.
3.   Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού.
4.   Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή ρίχνουμε λίγο γάλα.
5.   Συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι.
6.   Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε.
7.   Χτυπάμε ένα αβγό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια.
8.   Τα πασπαλίζουμε με λεπτή ζάχαρη.
9.   Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 10 με 15 λεπτά.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου